Affiliatelinks: eerlijkheid duurt het langst!

Eerlijkheid duurt het langst, ook op deze website. Vandaar dat ik je wat wil uitleggen over het gebruik van affiliatelinks. Veel mensen hebben er wel eens van gehoord, maar hebben eigenlijk niet echt een idee waar het over gaat. Wat zijn affiliatelinks nou eigenlijk en wat doen ze?


Compensatie in de onderhoudskosten

Het hebben, houden en bijhouden van een website kost naast heel veel tijd ook geld. Wanneer jij via een affiliatelink (links naar webshops in de tekst of een banner) iets koopt dan doneert de betreffende webshop een klein percentage (ergens tussen de 3% en 8%, afhankelijk van het product) van jouw aankoopbedrag aan HowToCat.nl. Word je niet rijk van, maar zie het als een welkome compensatie in de kosten voor het onderhoud en verbetering van deze website.


Prijs van het product blijft gelijk

Gaat dan de prijs van je product omhoog?? Ik kan je geruststellen, dat is absoluut niet het geval bij de webshops waar ik mee werk. Je betaalt niet meer voor het product dan je anders zou doen in deze winkel. Heb je geen zin in al die ongein? No hard feelings, even goede vriendjes. Wanneer je gewoon zelf naar de betreffende webshop gaat en daar (of ergens anders) je gewenste producten koopt, dan gaat dat buiten deze website om en ontvangt HowToCat.nl geen commissie.


HowToCat.nl vindt privacy belangrijk

Misschien overbodig, maar ik wil het maar gezegd hebben. Je persoonlijke gegevens zijn privĂ© en blijven privĂ©. HowToCat.nl krijgt van de betreffende webshop geen namen en rugnummers. Ook geen IP-adressen of andere informatie waaruit af te leiden valt wie je bent. 


Affiliatelinks in blogteksten

Prijs ik je dan maar te pas en te onpas van alles aan om er geld mee te verdienen? Nee, zo werkt het niet. HowToCat.nl wil je te allen tijde van een goed en correct advies voorzien. Producten die niet effectief of zinvol zijn horen daar niet in thuis. Los daarvan wil ik je niet spammen met alleen maar verkooplinks. Voor mij als blogger een rotklus om te verwerken, voor jou als lezer enorm irritant.

Wanneer ik gebruik maak van een affiliatelink in mijn blogtekst, dan zal ik dat altijd netjes aangeven aan het einde van het blogartikel. Zo kun jij zelf een keuze maken of je er gebruik van wilt maken (of niet).


Heb je na het lezen van deze uitleg nog vragen? Schroom niet, neem gerust even contact op via het contactformulier!