6 manieren om op de dierenartsrekening te besparen

Besparen op de dierenartsrekening is voor veel huisdiereigenaren een hot-item. Het leven is al duur genoeg en het moment dat Poekie besluit om ziek te worden komt hoe dan ook altijd op het verkeerde moment. Toch kunnen hoge kosten in een aantal gevallen voorkomen worden. In dit artikel deel ik een aantal bespaartips voor de dierenarts!

Bespaartip 1

Kijk en/of vraag naar acties bij je dierenarts. Er zijn vaak jaarlijks terugkerende acties, zoals bijvoorbeeld de gebitsmaand waarin het nakijken van het gebit gratis is en/of je korting krijgt op de gebitsbehandeling.

Veel dierenartsen hebben een kortingssysteem voor de entingen waarbij je voor elk 2e/3e/4e dier een korting op de vaccinatie krijgt. Als je dan met meerdere dieren tegelijk komt heb je niet alleen op je entingen bespaard, maar ook op je tijd. Meld het uiteraard wel even bij het maken van de afspraak dat je met meer dieren komt, dan houdt de assistente daar rekening mee.

Bespaartip 2

Ga op tijd naar de dierenarts. Zie je op maandagochtend al een probleem bij je kat? Wacht dan niet tot vrijdagavond 23.05 met bellen van de dierenarts omdat je eigenlijk het weekend niet in durft.

De weekend/nachttarieven zijn meestal hoger dan overdag. Daarbij komt dat als je wacht tot een probleem te ver uit de hand is gelopen, de behandeling mogelijk ook een stuk complexer (en dus duurder) is. Heb ik het nog niet gehad over het feit dat het wel een beetje sneu is voor je kat.

Bespaartip 3

Laat je poes of kater castreren. Het voorkomt niet alleen nestjes, maar ook een heleboel andere ellende!

Bespaartip 4

Zorg dat je kat niet te zwaar wordt. Zo’n volslanke kat lijkt misschien gezellig, maar het overgewicht is een risicofactor voor heel veel medische problemen die op hun beurt weer geld gaan kosten. Is je kat al een beetje aan de maat? Probeer hem of haar dan wat te laten afvallen.

Bespaartip 5

Ga met je oudere kat (12+) minstens eens per jaar naar de dierenarts om hem of haar na te laten kijken en evt. bloedonderzoek te doen. Ja, dat kost je een consult en wellicht een bloedonderzoek, maar de kosten van een niet tijdig ontdekt nierprobleem of suikerziekte kunnen vele malen hoger uitvallen.

Bespaartip 6

Zoek een goede huisdierenverzekering uit. Zeker als je geen goede spaarder bent. Het kost je een paar tientjes per maand, maar dan heb je wel een financiële back-up als Poekie iets te onstuimig is geweest.

Heb jij nog aanvullende bespaartips? Deel ze in een reactie hieronder!