Wil jij ook een kat die zich niet verveelt?
Direct Toegang
X
Wil jij ook een kat die zich niet verveelt?
50% Complete

Page content

7 tips voor het kiezen van een katten verzekering!

article content

7 tips voor het kiezen van een katten verzekering!

Een verzekering voor je kat. Moet je dat nou wel of niet doen? En bij wie dan? Het is een vraag die ik vrij regelmatig krijg. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en dan kunnen de dierenartskosten opeens enorm oplopen. Of wat te denken van een chronische ziekte waarbij levenslang medicijnen en controles nodig zijn? Als je niet in staat bent om deze kosten op te brengen of te sparen, dan is het verzekeren van je kat een verstandige keuze. In dit artikel zal ik je uitleggen waar je op moet letten als je een verzekering gaat uitkiezen.

Tips voor het kiezen van de juiste verzekering

 1. Bedenk allereerst goed wat je verzekerd wilt hebben. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om vaccinaties, ontworming of een castratie/sterilisatie mee te verzekeren, of bijvoorbeeld kosten voor gedragstherapie.
 2. Sommige behandelingen worden niet of slechts gedeeltelijk vergoed. Kijk even goed of dat niet nét de behandelingen zijn die jij belangrijk vindt.
 3. Maximale vergoeding per jaar. Deze varieert per verzekeraar van 3000 tot 5000 euro.
 4. Eigen bijdrage. Er wordt nogal eens een eigen bedrage voor bepaalde behandelingen gerekend. Dit kan zowel in percentages zijn, als een vast bedrag.
 5. Eigen risico. De ene verzekeraar geeft deze op in een percentage, de ander een vast bedrag.
 6. Zelf voorschieten of niet? Er zijn verzekeraars waarbij je niets hoeft voor te schieten. Echter, het is afhankelijk van je dierenarts of dat ook daadwerkelijk kan. Als je dierenarts daarover met de verzekeraar geen afspraken heeft gemaakt, dan zul je alsnog zelf moeten voorschieten. Bij twijfel kun je altijd even contact op nemen met je eigen dierenarts.
 7. Hoeveel premie betaal je per maand? De premie is vaak afhankelijk van de leeftijd en het ras. Katten ouder dan 7 jaar kunnen soms niet, of tegen een hoger tarief verzekerd worden.

Overzicht verschillende huisdierverzekeraars

Hier vind je alle huisdierverzekeraars op een rijtje, inclusief de link naar de pagina om te berekenen wat een verzekering voor jouw pluizenbol gaat kosten.

Ohra

 • Verschillende pakketten
 • Max vergoeding tussen €2500 en €5000
 • Eigen risico 20%

Proteq

 • Verschillende pakketten
 • Max vergoeding €5000
 • Eigen risico €0 tot €200 per kwartaal

Petplan

 • Verschillende pakketten
 • Max vergoeding tussen €3000 en €5000
 • Eigen risico €0 tot €250 per jaar

Inshared

 • Verschillende pakketten
 • Max vergoeding €3500
 • Eigen risico 15 tot 50%

Hema

 • Max vergoeding €3000
 • Eigen bijdrage €45 per ingediende declaratie (opsparen mag)

Kruidvat

 • Max vergoeding €3500
 • Eigen bijdrage €50 per ingediende declaratie (opsparen mag)

De vraag of en hoe je je kat moet verzekeren is dus een zeer persoonlijke. Het hangt volledig af van je kat, je portemonnee, je wensen en voorkeuren. Iedere situatie is wat dat betreft uniek en alleen jij zelf kunt bepalen wat er bij jullie past. Ik hoop dat dit artikel je wat meer houvast heeft kunnen bieden om een goede keuze te kunnen maken.

Laat je even weten wat het geworden is?

E-book 25 KattenSpelletjes!
Helemaal GRATIS! Vul je naam en e-mailadres in om het E-book te ontvangen:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Ilse
Hoi! Ik ben Ilse. Dierendokter en schrijfster van de artikelen voor HowToCat. Mijn missie is dan ook het kattenleven ietsje gemakkelijker maken door jou te helpen met het maken van de juiste keuzes voor je kat. Naast mijn passie voor de diergeneeskunde -in het bijzonder de kattengeneeskunde- heb ik een speciale interesse in het gedrag van katten. Waarom doen ze nou wat ze doen? En hoe kunnen wij daar het beste op inspelen als dierendokters en poezenbaasjes? Al die kennis deel ik graag met je!

Comment Section

0 reacties op “7 tips voor het kiezen van een katten verzekering!

Plaats een reactie


*