Kattensnoepjes maak je zelf met dit recept!

Kattensnoepjes, ze zijn overal te koop in alle vormen, soorten en maten. Toch kan het wel eens leuk zijn om die snoepjes zelf eens te maken. Omdat ik naast mijn kattenliefde ook enorm van bakken houd, probeerde ik het voor je uit!

Kattensnoepjes: Wat heb je nodig?

  • Blikje tonijn op water, liefst zonder zout. Uitgelekt. Als je geen tonijn zonder zout kunt vinden, kies dan voor de variant met de minste hoeveelheid zout.
  • 1 cup havermeel
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 grote eetlepel gedroogde catnip (verkrijgbaar bij de dierenspeciaalzaak)
  • Maatbeker of lepel met cup-aanduiding
  • Oven
  • Keukenmachine
  • Bakpapier of een siliconen bakmat

Wat moet je doen?

Havermeel kun je, als je het niet in de winkel kunt vinden, gemakkelijk zelf maken door havervlokken tot meel te vermalen in de keukenmachine.

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Zet vast een ovenplaat klaar met een vel bakpapier.
  2. Doe de tonijn, havermeel, ei, olijfolie en catnip in de keukenmachine en vermaal tot het een dik en glad mengsel is.
  3. Maak van het deeg kleine balletjes (1 balletje kun je maken van ongeveer een halve theelepel deeg). Plaats deze balletjes op de ovenplaat. Met een satéprikker of mes kun je inkepingen maken zodat je straks de snoepjes kunt breken.
  4. Bak de snoepjes 10 tot 12 minuten op 175 graden. Als de bovenkant droog is en de snoepjes licht bruin gekleurd zijn, dan kunnen ze er uit.
  5. Laat afkoelen.

Bewaar de snoepjes in een luchtdicht trommeltje of bakje. In de koelkast blijven ze tot 7 dagen goed.

Veel plezier! Maak jij wel eens kattensnoepjes of koekjes? Ik zou het leuk vinden als je je recept hieronder in een reactie wilt delen!

* Dit recept is van Joy Wilson