gedragstherapie-kat-consult

Gedragsconsult

 • Sproeit of plast jouw kat in huis? Kunnen je katten niet met elkaar overweg? Krabt je kat je hele huisraad aan gort? Miauwt je kat je wakker om 04.00? Of doet je kat andere dingen waar je niet zo gelukkig van wordt?
 • Heb je al ontzettend veel geprobeerd, maar lost het probleem maar kort of helemaal niet op?
 • Zoek je iemand die de tijd neemt om jullie verhaal te bespreken?
 • Wil je álle oorzaken signaleren en aanpakken, dus ook de lichamelijke?
 • Zoek je iemand die weet wat zij doet als ze medicatie voorstelt?
 • Wil je een duidelijke hands-on instructie?
 • Wil je een plan dat is aangepast op de behoeften van jou en je kat?
 • Vind je het fijn als er een individueel plan komt dat in samenspraak met jou is gemaakt?
 • Zoek je een oplossing die duurzaam is?
 • Hoop je op een oplossing die je niet te veel tijd gaat kosten?


Ik kan je helpen!

Als dierenarts én gediplomeerd gedragstherapeut voor katten (afgestudeerd aan de Tinley Academie*) heb ik alle kennis in huis om jou en je kat goed te kunnen helpen.


 • Ik signaleer feilloos wanneer er mogelijk een lichamelijk probleem speelt
 • Ik pak naast de gedragsmatige, dus ook de lichamelijke oorzaken voor een probleem mee en verwijs en/of overleg zo nodig naar/met jouw eigen dierenarts (mits je toestemming geeft)
 • Ik maak een duidelijk plan voor je, volledig aangepast op jullie situatie
 • Ik neem in dat plan ook jouw wensen, mogelijkheden en onmogelijkheden mee
 • Ik beschik over uitgebreide kennis van medicatie, mocht dat nodig zijn
 • De communicatielijnen met jouw dierenarts zijn kort
 • Je krijgt naast een plan, langdurige nabegeleiding op de manier die bij jou pastHoe?

Wanneer jij je aanmeldt via het formulier zal ik eerst contact met je opnemen om te bespreken of dit consult het meest passend is (soms kan bijv. een e-mailconsult bijvoorbeeld al voldoende helpen, dan is het zonde om een uitgebreid gedragsconsult te doen) en om de aanvraag evt. definitief te maken.

In dat geval krijg je een intakeformulier en maken we een afspraak voor een moment dat ik bij je thuis kom. Dat is handig, want dan kan ik met eigen ogen zien hoe je kat zich gedraagt in bepaalde situaties en hoe de leefsituatie van je kat is.

Het consult: We hebben een uitvoerig gesprek van zo'n 1,5-2 uur (soms is langer nodig) over wat er gaande is en ik stel je een heleboel vragen om er -in samenhang met het gedrag en de leefsituatie- achter te komen wat de oorzaak van het gedrag van je kat is. Je kunt immers vaak wel iets aan de symptomen doen zonder de oorzaak aan te pakken, maar het probleem blijft dan terugkeren.

Adviezen: Tijdens dit gesprek geef ik je al wat handige tips waar je direct iets mee kunt.

Na dit gesprek ga ik thuis puzzelen op het hoe en waarom van dit gedrag zodat ik je een goed, duidelijk onderbouwd plan terug kan geven. Deze ontvang je van mij per e-mail binnen de afgesproken tijd.

Nabegeleiding: In de drie maanden die volgen mag je me over het bestaande probleem bellen, appen of mailen wanneer er dingen onduidelijk zijn of als er nog ergens hulp bij nodig is.


Ik werk in principe in de regio Zuid-Holland. Mocht je daar niet wonen, maar wel goede hulp zoeken: stuur gerust alsnog een berichtje, dan kan ik je zo nodig aan een andere gediplomeerde therapeut helpen.


Heb je een kat met probleemgedrag én zoek je hulp die verder gaat dan enkel symptoombestrijding? Zoek je iemand die tevens voldoende medische kennis in huis heeft om lichamelijke problemen te signaleren? Meld je dan snel aan!!

Wil je eerst vrijblijvend meer informatie? Je mag me altijd een mailtje sturen.

Aanmelden
gedragstherapie-kat-consult-diploma

* Let op! 

* In kattenland zijn helaas veel mensen actief die zichzelf gedragstherapeut noemen, zonder daarvoor voldoende (of überhaupt) scholing te hebben gevolgd. Een diploma is vaak al helemaal niet aan de orde. De term "gedragstherapeut" is niet beschermd, dus iedereen mag zeggen dat zijn of haar werk is. Zorg, wanneer je kwalitatief goede hulp zoekt, dus altijd dat je met een gediplomeerd gedragstherapeut te maken hebt. Een goede gedragstherapeut heeft minimaal een afgeronde HBO- of WO-opleiding op het gebied van kattengedrag.

Meld je aan!

[gravityform id="12" title="false" description="false"]