HowToCat - Voor gezonde & gelukkige katten

HowToCat is er voor jou als kattenpersoneel om je te helpen je kat op de juiste manier te verzorgen, je kat te begrijpen en om je van gedragsproblemen bij je kat af te helpen. Dat doen we door de beste tips te delen via onze e-books en blogs. Daarnaast kun je individueel advies ontvangen over het gedrag van je kat door middel van een e-mailconsult, een preventief consult of een gedragsconsult aan huis.

Het is de missie van HowToCat om alle katten gelukkig te maken, dus ook de jouwe!

kattengedragstherapeut-ilse-van-roekel

Het gezicht achter HowToCat

Ilse van Roekel begon in 2015 met HowToCat. Toen nog puur als informatief blog. In haar dagelijks werk als dierenarts wordt zij geregeld geconfronteerd met allerlei vragen. Grappige vragen, lastige vragen, mooie vragen. De wondere wereld der huistijgers lijkt soms meer vragen op te roepen dan antwoorden. Dat vroeg om een website met duidelijke informatie! 

Ze specialiseerde zich in de tussentijd in kattengedrag door de opleiding Kattengedragstherapeut aan de Tinley Academie af te ronden.


Ziekte gaat vaak gepaard met gedragsproblemen, en vice versa

De combinatie van deze twee beroepen bleek een gouden greep: als gedragstherapeut ziet ze immers al snel wanneer er mogelijk (ook) een medisch probleem speelt en heeft ze uitgebreide kennis van gedragsmedicatie achter de hand. De communicatielijnen met de eigen dierenarts van de kat zijn kort en overleg vindt daardoor gemakkelijk plaats. Andersom is het in de spreekkamer enorm handig om in het bezit te zijn van uitgebreide kennis over kattengedrag.

Ze schreef haar eerste boek over Kattenspelletjes en al snel volgde er een Handboek.

Inmiddels is HowToCat een serieus platform waar je terecht kunt met al je vragen over kattengedrag. De boeken zijn nog steeds verkrijgbaar, en er is hulp in de vorm van consulten aan te vragen.