Review: de Cat's Meow

De Cat’s Meow; hét hippe speelgoed voor katten. Althans, dat was mijn gedachte toen ik de vele filmpjes op mijn facebook-tijdlijn van het ding voorbij zag komen. Hoe werkt het ding en wat vindt mijn tijger er eigenlijk van? Ik deel mijn ervaring graag met je in dit artikel!

Wat belooft de fabrikant?

The Cat’s Meow is een gemotoriseerd speeltje dat geschikt zou zijn voor katten van alle leeftijden. Het apparaat werkt tegen krabbelen (aan meubels denk ik?). Je kat kan deze unit niet weerstaan, althans, als ik de verpakking moet geloven. Het apparaat kent drie snelheidsstanden.

Wat vind je in de verpakking?

  • Een grote ronde doek met een gat erin
  • Het motortje + kapje
  • De muizenstaart
  • Handleiding

Mijn Cat’s Meow ervaring

Muis is mijn heldin op sokken. Ze schrikt vrij gemakkelijk van harde geluiden of te snelle of onverwachte bewegingen. Het eerste moment dat het apparaatje aangezet werd stoof ze dan ook eerst naar de andere kant van de kamer, om van daaruit het ‘boze monster’ te observeren.

Ik heb het apparaatje maar even aan laten staan omdat ze het op die afstand wel degelijk een interessant ding leek te vinden. In de tussentijd heb ik haar beloond met wat snoepjes, zo leert ze namelijk direct dat een gek apparaat midden in de kamer ook “iets leuks of lekkers” kan betekenen.

Deze stap heb ik een aantal keer herhaald en inmiddels komt ze al wel zonder angst naar het gekke gele ding kijken, maar echt spelen..nah..nee. Hij is eigenlijk interessanter wanneer hij net uit is; het moment dat ze (heel soms) een voorzichtige poging waagt om de muizenstaart er van langs te geven.

Of ze er minder van gaat krabbelen weet ik niet, want daarvoor gebruikte ze al de daartoe bestemde krabpalen en plankjes. Ik kan me voorstellen dat katten die meer bezig gehouden worden minder de neiging hebben om overal aan te krabbelen. Tegelijkertijd zijn er veel meer factoren van invloed op het krabgedrag van je kat. Ik verwacht eerlijk gezegd geen wonderen van dit apparaatje in dat opzicht.

In het filmpje hieronder zie je de reactie van Muis. Ze weet volgens mij niet zo goed wat ze met het ding aanmoet..

Alle voor- en nadelen op een rijtje

+ Na 30 min gaat hij vanzelf uit

+ Verschillende snelheidsstanden

+ Als je een keer geen tijd hebt om te spelen kun je je beestje hier even mee bezig houden

– Er zitten geen batterijen bij

– De beweging gaat (bijna) zonder tussenstops door

– De beweging gaat iets te snel

Cat’s Meow: Aanrader?

Niet voor Muis. Voor de kat die niet te bang is aangelegd zou het best een leuk speeltje kunnen zijn, al ben ik niet echt voorstander van het alleen maar ‘geautomatiseerd’ spelen. Je kat verdient regelmatig je onverdeelde aandacht en daarom zou ik aanraden om dit niet als énige speelobject te gebruiken.

Daarnaast beweegt het apparaat niet helemaal natuurlijk. In het wild blijft een prooi af en toe stil zitten om dan weer weg te rennen. Dit apparaatje kent wel pauzes, maar die zijn kort. Sommige katten vinden dat niet zo’n punt, maar Muis vindt het maar gek dat die prooi zich geen moment even rustig houdt.

Wat zijn jouw ervaringen met de Cat’s Meow?