Flying Frenzy Review + Winactie!!

De Flying Frenzy is hét kattenspeeltje op dit moment dat fantastisch moet zijn voor het welzijn van je kat. Dergelijke producten heb ik natuurlijk altijd wel oren naar, dus ik bestelde er eentje op flyingfrenzy-winkel.nl en testte hem voor je uit!

Flying Frenzy: Wat belooft de fabrikant?

De Flying Frenzy is, volgens de fabrikant de beste speelhengel ter wereld. Omdat de speeltjes zijn gemaakt van echte veren en vachtjes wordt je kat op alle fronten (geur, geluid en zicht) gestimuleerd. Overigens worden voor de speeltjes van de Flying Frenzy geen dieren speciaal gefokt en/of gedood; de veren zijn bijvoorbeeld gewoon gevonden in de natuur.

Flying Frenzy: Wat zit er in de verpakking?

Laat ik maar beginnen bij de doos waar hij in verzonden is. Er zat namelijk een onwijs schattige sticker op met een persoonlijke noot:

In de verzenddoos zaten de volgende producten:


– Boekje met uitleg over spelen met de Flying Frenzy
– 50 cm lange hengel met een nog veel langere lijn (1m)
– Standaard vogel
– Bijbesteld: haasje
– Ook op de pakbon stond een vriendelijke handgeschreven krabbel

Flying Frenzy: Wat kost hij eigenlijk?

De 50 cm hengel met de standaard vogel kost €8,95. Het haasje heb ik er bij besteld voor €6,50. De verzendkosten waren maar €3,50, wat ik een heel schappelijk bedrag vind!

Flying Frenzy: Wat vindt Muis?

Muis wordt er helemaal wild van! Zoals sommigen van jullie weten heeft Muis best wel een tijdje buiten geleefd en moest zij, op 10 jarige leeftijd noodgedwongen verhuizen naar een appartement (gelukkig met een groot afgezet balkon) op 3 hoog. Het gaat overigens heel goed met haar hoor!

Om haar gemis aan jagen enigszins te compenseren spelen wij erg veel met haar. Spelen met de standaard hengels vindt ze leuk, maar ik heb haar nog niet eerder zo los zien gaan als bij deze Flying Frenzy! Ze ruikt er aan, ze lebbert het ding helemaal af en blijft behoorlijk lang geïnteresseerd. Bij een normale hengel duurt het spelletje hooguit 5 minuten, maar met de Flying Frenzy zijn dat er minstens 10.

Bij het haasje zat trouwens een los belletje, maar dat heb ik er niet aan vast gemaakt. In het wild lopen bij mijn weten hazen ook niet met een belletje om hun nek. Overigens is Muis ook een beetje geneigd om met het speeltje te spelen zonder dat er een persoon aan de andere kant van de hengel staat. Een signaal dat je als positief kunt opvatten, maar ik vind het, in combinatie met de lange lijn niet zo’n goed idee. Ze zou er in haar enthousiasme in verstrikt kunnen raken. Goed opbergen dus!

Het haasje (het vogeltje niet) heeft een dubbele lus waar hij mee wordt bevestigd aan de hengel. Muis heeft het al eens gepresteerd om daar met haar pootje in te blijven hangen. Voor deze absolute paniekvogel is dat een klein minpuntje en nog een extra reden om haar niet alleen te laten met deze o zo aantrekkelijke speeltjes!

Er zitten trouwens wel speeltjes in het assortiment waar je je kat wél mee alleen mag laten: de zogenaamde reward-toys, bedoeld om je kat te belonen na het jagen op zijn prooi/hengel.

Flying Frenzy: Voor- en nadelen

+ Lange lijn van bijna 1 meter
+ Flexibele hengel die niet zomaar breekt bij wild spel
+ Speeltjes van échte dierlijke materialen en dus met echte geuren
+ Dierlijke materialen zijn alleen op diervriendelijke wijze verkregen
+ Wisselen van speeltjes aan de lijn mogelijk
+ Groot assortiment aan speeltjes
+ Stimuleert het jachtinstinct
+ Er zit een boekje bij met exacte uitleg hoe je het best met je kat kunt spelen

– Omdat de producten op diervriendelijke wijze worden geproduceerd ligt de prijs iets hoger dan een standaard hengel met een synthetisch speeltje
– Voor ietwat rommelige types: Je kunt de speeltjes beter niet rond laten slingeren
– Het haasje heeft een dubbele lus waar een pootje evt. achter kan blijven hangen: alleen samen spelen dus!

Flying Frenzy: Aanrader?

Absoluut!! Muis is er zo enthousiast mee dat ik bijna geneigd ben om gelijk allerlei speeltjes erbij te kopen. Het is zo onwijs leuk om je kat zo happy te zien! Ik vrees dat Muis geen verjaardag, maar een vermaanddag gaat krijgen.

Muis is er blij mee. Zo blij dat ze zelfs aan het speeltje komt snuffelen terwijl ik het op de foto probeer te zetten.

Flying Frenzy Winactie!

Omdat ik behoorlijk enthousiast ben over de Flying Frenzy én de service van de webshop heb ik samen met flyingfrenzy-winkel.nl besloten om er één te verloten. Geef hieronder in een reactie aan waarom jouw kat (of die van iemand anders) wel een Flying Frenzy kan gebruiken. Uit de reacties kies ik met behulp van random.org een winnaar die op 1 maart 2016 bekend gemaakt zal worden!

Vergeet niet om, als je wilt winnen, een werkend e-mailadres in te vullen. Zodra de winnaar bekend is zal ik per mail contact opnemen met deze persoon voor het uitwisselen van de adresgegevens.

En de winnaar is..

Janneke! Gefeliciteerd! Ik stuur je straks persoonlijk even een berichtje voor je adresgegevens 🙂