Wil jij ook een kat die zich niet verveelt?
Direct Toegang
X
Wil jij ook een kat die zich niet verveelt?
50% Complete

Page content

10 kamerplanten die voor je kat ongevaarlijk zijn

article content

10 kamerplanten die voor je kat ongevaarlijk zijn

Wist je dat niet alle kamerplanten een goede combi vormen met katten? Vooral wanneer je een kat hebt die geneigd is om overal aan te knagen is het goed om je daar van bewust te zijn. Veel planten zijn op een bepaalde manier giftig en leveren daarmee voor een plant-knagende kat veel problemen op. De lijsten met planten die gevaarlijk zijn zijn eindeloos, maar wat kan er dan nog wel? Als je wel van groen in huis houdt, maar liever geen plastic neerzet, lees dan gauw verder!

10 veilige kamerplanten

Gelukkig is er naast de ellenlange lijst van planten die gevaarlijk zijn, nog wel een aantal kamerplanten die je met een gerust hart in je huis neer kunt zetten. Hier heb je al vast 10 varianten!

veilige-planten-kat

  • Calathea
  • Olifantspoot – Beaucarnea recurvata
  • Goudpalm/Areca palm – Dypsis lutenscens
  • Kentiapalm – Howea forsteriana
  • Kokospalm – Cocos nucifera
  • Orchidee
  • Bromelia
  • Bananenplant – Musa
  • Graslelie – Chlorophytum comosum
  • Kattengras, uiteraard.

Let op: Dat deze plantsoorten niet giftig zijn wil niet zeggen dat ze per definitie geen problemen opleveren. Vooral wanneer je kat lange sprieten van een plant naar binnen werkt, dan gebeurt het nogal eens dat er een sliert blijft hangen in het keelgebied. Niet giftig, maar wel heel vervelend omdat deze vaak alleen onder narcose kan worden verwijderd. Wanneer je kat echter af en toe een hapje van dit groenvoer verkiest boven zijn normale dieet is er uiteraard geen enkel probleem.

Heb jij een kat die opeens graag grote hoeveelheden planten naar binnen werkt dan is het verstandig om dat te bespreken met je dierenarts. Katten kunnen immers ook hun maag willen vullen met gras(achtig) materiaal wanneer ze bijvoorbeeld misselijk zijn. Dan is het wel weer vriendelijk om daar iets aan te doen.

Tot slot

Voor je beeldvorming heb ik tot slot nog een lijst met planten die je beter kunt vermijden. Succes met inrichten!

E-book 25 KattenSpelletjes!
Helemaal GRATIS! Vul je naam en e-mailadres in om het E-book te ontvangen:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Ilse
Hoi! Ik ben Ilse. Dierendokter en schrijfster van de artikelen voor HowToCat. Mijn missie is dan ook het kattenleven ietsje gemakkelijker maken door jou te helpen met het maken van de juiste keuzes voor je kat. Naast mijn passie voor de diergeneeskunde -in het bijzonder de kattengeneeskunde- heb ik een speciale interesse in het gedrag van katten. Waarom doen ze nou wat ze doen? En hoe kunnen wij daar het beste op inspelen als dierendokters en poezenbaasjes? Al die kennis deel ik graag met je!

Comment Section

0 reacties op “10 kamerplanten die voor je kat ongevaarlijk zijn

Plaats een reactie


*