DIY: Cosy kattentipi!
08 januari 2018 
in DIY
2 min. leestijd

DIY: Cosy kattentipi!

Tipi’s zie je tegenwoordig in vele interieurs terug als hippe eyecatcher. Inmiddels zijn er in de grotere dierenspeciaalzaken heuse kattentipi’s te koop vanaf ongeveer 50 euro. Hoe leuk zou het zijn om er zelf eens één te maken voor je kat? Het is zoals de meeste DIY’s op HowToCat.nl absoluut geen ingewikkelde opgave en veel geld hoeft het ook al niet te kosten. Knutsel je mee?

Kattentipi: Wat heb je nodig?

  • 5 stokken van ongeveer 1 meter lang.
    • Ik kocht ze bij de bouwmarkt voor ongeveer 1,50 per stuk. Je kunt ook in het bos op zoek naar een paar mooie (redelijk rechte) takken.
  • Touw
  • Een paar veiligheidsspelden
  • Een kleed of doek van ongeveer 120 x 180 cm
    • Het gebruikte kleed komt bij de Leenbakker vandaan en kostte ongeveer 12 euro. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Misschien heb je nog een oud laken liggen? Ook helemaal goed!

kattentipi-maken

Kattentipi: Hoe maak je het?

Kattentipi stap 1

Leg het touw uitgestrekt op de grond. Haaks op het touw plaats je twee stokken. Daar bovenop komt weer, parallel aan het touw een derde stok.

kattentipi-stokken-knopen

Kattentipi stap 2

Knoop de stokken aan elkaar in de volgorde zoals te zien op de foto’s. De knoop wordt uiteindelijk 8-vormig.

Tip: trek het touw heel stevig aan. Anders zakt je tipi in elkaar wanneer je deze overeind zet.

kattentipi-knoop

Kattentipi stap 3

Zet de stokken overeind en knoop ook de andere twee stokken vast aan het geheel. Probeer daarbij de stokken gelijk te verdelen. Wikkel de rest van het touw om alle stokken samen en maak een stevige knoop. Het kan zijn dat je nu de stokken nogmaals een beetje moet herverdelen.

kattentipi-stokken

Kattentipi stap 4

Zo, je basis staat! Vouw nu het doek om de stokken heen. Begin bovenaan en zet het doek daar gelijk vast met een veiligheidsspeld. Haal het doek voorzichtig ook onder alle pootjes door en creeer daar van het “restant” aan doek een lekker bedje.

kattentipi-doek

Kattentipi stap 5

Je kunt de ingang nu laten zoals hij is. Dan valt het doek waarschijnlijk bijna dicht. Ik koos ervoor om het kleed iets om de eerste stokken heen te spelden zodat een ingang zichtbaar wordt.

kattentipi

Zo, de tipi voor je kat is af! Muis vindt hem nog een beetje spannend en gedraagt zich precies zoals een kat zou moeten doen. “Is dat voor mij? Oh, dan hoef ik het niet!”. Komt met een beetje tijd en geduld wel goed. Wat vindt jouw kat er van?

Update enkele dagen later: Tipi geaccepteerd.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Gratis Ebook: 25 Kattenspelletjes

Speelt je kat niet? Verveelt hij zich? Of mag er wel een onsje vanaf? Met dit ebook ontvang je inspiratie om je kat lekker te laten spelen!
50%
Je bent er bijna!
Waar mag het boek heen gestuurd?
Download gratis ebook