5x Goede voornemens voor je kat
29 december 2018 
1 min. leestijd

5x Goede voornemens voor je kat

Goede voornemens, heb jij ze gemaakt dit jaar? Je kat blij maken lijkt me een hele goede! In dit artikel vind je een lijstje met 5 goede voornemens om je kat blij te maken!

Voornemen 1: Laten afvallen

Zo, om maar met de deur in huis te vallen. Zo’n 40% van onze lieve huistijgers is te zwaar, dus grote kans dat de jouwe iets aan dit voornemen heeft. Heb je geen idee waar je moet beginnen? In dit artikel over afvallen vind je alle tips!

Voornemen 2: Meer samen spelen

Spelen heeft een functie! Het is een ultieme manier om jaagbehoeftes te vervullen, energie kwijt te raken, met jou te bonden én om af te vallen!

Lees ook: 12 leuke spelletjes voor je kat

afvallen-kat-spelen

Voornemen 3: Vaker een frisse neus halen

Buitenlucht is fijn! Nee, ik zeg je nu niet dat je gelijk je tijger op straat los moet laten. Kijk wat haalbaar is en wat er bij jou en jouw kat past. De ene kat zwerft het liefst uren buiten, de ander durft amper het (afgezette) balkon op. Ook je omgeving is van belang. Je kat naar buiten laten terwijl je naast een drukke snelweg woont is wellicht niet zo’n goed idee.

Voornemen 4: Tanden poetsen

Ja echt, geen grapje! De meeste katten hebben last van hun gebit, zeker wanneer ze ouder dan 3 jaar zijn. Een deel daarvan is te voorkomen door te poetsen. Dat hoeft niet met een tandenborstel. Voorzichtig met een gaasje om je vinger en een beetje kattentandpasta tandjes poetsen is echt al effectief!

Voornemen 5: Stress verminderen

Relaxte katten zijn mentaal en fysiek gezonder. Reden genoeg toch? Lees in dit artikel over stress wat jij voor je kat kunt doen!

Tot slot

Met welke van deze voornemens ga jij beginnen? Mijn voornemen komt niet uit dit lijstje, maar is wel kat-gerelateerd: jullie in 2019 weer wat vaker voorzien van nieuwe catspiration!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Gratis Ebook: 25 Kattenspelletjes

Speelt je kat niet? Verveelt hij zich? Of mag er wel een onsje vanaf? Met dit ebook ontvang je inspiratie om je kat lekker te laten spelen!
50%
Je bent er bijna!
Waar mag het boek heen gestuurd?
Download gratis ebook