Wil jij ook een kat die zich niet verveelt?
Direct Toegang
X
Wil jij ook een kat die zich niet verveelt?
50% Complete

Page content

article content

5x Goede voornemens voor je kat

Goede voornemens, heb jij ze gemaakt dit jaar? Je kat blij maken lijkt me een hele goede! In dit artikel vind je een lijstje met 5 goede voornemens om je kat blij te maken!

Voornemen 1: Laten afvallen

Zo, om maar met de deur in huis te vallen. Zo’n 40% van onze lieve huistijgers is te zwaar, dus grote kans dat de jouwe iets aan dit voornemen heeft. Heb je geen idee waar je moet beginnen? In dit artikel over afvallen vind je alle tips!

Voornemen 2: Meer samen spelen

Spelen heeft een functie! Het is een ultieme manier om jaagbehoeftes te vervullen, energie kwijt te raken, met jou te bonden én om af te vallen!

Lees ook: 12 leuke spelletjes voor je kat

afvallen-kat-spelen

Voornemen 3: Vaker een frisse neus halen

Buitenlucht is fijn! Nee, ik zeg je nu niet dat je gelijk je tijger op straat los moet laten. Kijk wat haalbaar is en wat er bij jou en jouw kat past. De ene kat zwerft het liefst uren buiten, de ander durft amper het (afgezette) balkon op. Ook je omgeving is van belang. Je kat naar buiten laten terwijl je naast een drukke snelweg woont is wellicht niet zo’n goed idee.

Voornemen 4: Tanden poetsen

Ja echt, geen grapje! De meeste katten hebben last van hun gebit, zeker wanneer ze ouder dan 3 jaar zijn. Een deel daarvan is te voorkomen door te poetsen. Dat hoeft niet met een tandenborstel. Voorzichtig met een gaasje om je vinger en een beetje kattentandpasta tandjes poetsen is echt al effectief!

Voornemen 5: Stress verminderen

Relaxte katten zijn mentaal en fysiek gezonder. Reden genoeg toch? Lees in dit artikel over stress wat jij voor je kat kunt doen!

Tot slot

Met welke van deze voornemens ga jij beginnen? Mijn voornemen komt niet uit dit lijstje, maar is wel kat-gerelateerd: jullie in 2019 weer wat vaker voorzien van nieuwe catspiration!

E-book 25 KattenSpelletjes!
Helemaal GRATIS! Vul je naam en e-mailadres in om het E-book te ontvangen:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Ilse
Hoi! Ik ben Ilse. Dierendokter en schrijfster van de artikelen voor HowToCat. Mijn missie is dan ook het kattenleven ietsje gemakkelijker maken door jou te helpen met het maken van de juiste keuzes voor je kat. Naast mijn passie voor de diergeneeskunde -in het bijzonder de kattengeneeskunde- heb ik een speciale interesse in het gedrag van katten. Waarom doen ze nou wat ze doen? En hoe kunnen wij daar het beste op inspelen als dierendokters en poezenbaasjes? Al die kennis deel ik graag met je!

Comment Section

0 reacties op “5x Goede voornemens voor je kat

Plaats een reactie


*