Maak zelf een voerpuzzel voor je kat!
22 maart 2016 
in DIY
1 min. leestijd

Maak zelf een voerpuzzel voor je kat!

Een voerpuzzel voor je kat kun je tegenwoordig in allerlei vormen, soorten en maten krijgen. Groot, klein, mooi of lelijk; alles is mogelijk, maar wát is er nou leuker dan die voerpuzzel gewoon zelf maken? Kost je bijna niks, behalve een klein beetje prullaria uit je papierbak en een beetje van je tijd. Wil jij die gratis puzzel zelf maken? Lees dan gauw verder!

Voerpuzzel voor je kat: wat heb je nodig?

 • Wc-rollen. Heel veel Wc-rollen.
 • Schoenendoos
 • Restje cadeaupapier (kan ook zonder)
 • Plakband & schaar
 • Kattensnoepjes

voerpuzzel-kat-benodigdheden

Voerpuzzel in elkaar zetten

  1. Bekleed de schoenendoos met het mooie cadeaupapier (deze stap is puur voor de leuk, je kunt het ook weglaten)
  2. Knip rolletjes op ongelijke lengte (of doe het lekker niet)
  3. Plaats alle rolletjes in de schoenendoos
  4. Uiteraard, de snoepjes mogen erin

voerpuzzel-kat

Zo, als de voerpuzzel klaar is is het tijd voor snoepjes! Muis kan deze voerpuzzel erg waarderen en duikt er meteen vol in. En dat voor 5 snoepjes..

voerpuzzel-spelen

voerpuzzel-kat-tip

voerpuzzel-kat-muis

Tip: voor wie niet overal allemaal rolletjes in huis wil vinden: lijm ze vast. Hier lagen ze na een woest graafspel onder de bank en achter de kast.

Heb jij deze voerpuzzel al gemaakt voor je kat? Ik zou het leuk vinden om te lezen of hij/zij het kon waarderen!

Over de schrijver
Denise van Lent
Door

Denise van Lent

op 22 Mar 2016

Leuk zo'n vrolijke noot op zo'n trieste dag. De foto's brengen een glimlach rond mijn mond! Mooi voorbeeld dat voedselverrijking niet duur hoeft te zijn!

Ilse
Door

Ilse

op 23 Mar 2016

Dankjewel voor je compliment Denise!

Jarka
Door

Jarka

op 18 Apr 2016

Beste Ilse, Dank voor je leuke site. De schoenendoos met wc rolletjes ga ik zeker maken. Vandaag zal ik je een filmpje/app sturen van onze Bram met zijn nieuwe speeltje. Het asiel (in IJmuiden), waar we zijn zus Sarah en hem op 9 oktober jl. hebben gehaald, wist niet zeker of de katten 15 of 12 jaar oud zijn, omdat de brengers verschillende leeftijden opgaven. In het speeltje heb ik, naar aanleiding van de les van Yvonne Sweere, gewone brokjes (Hill's Feline mature adult senior kip) gedaan, ander voer dan dat ze normaal krijgen. Ik denk dat dit gezonder voor de katten is dan snoepjes van Whiskas of zo. Ik ga nog verder kijken naar jouw bedachte speeltjes en ze ook maken. Leuk voor onze lieve poezen (Bram en Sarah). Hartelijke groeten, Jarka

Ilse
Door

Ilse

op 20 Apr 2016

Helemaal eens Jarka! Het hoeven helemaal geen gekke speciale snoepjes te zijn, wat brokjes van een ander merk voer werken vaak ook heel goed! Ik hoop dat Bram en Sarah een hoop plezier aan de puzzels zullen beleven :-)

Truus
Door

Truus

op 23 Aug 2016

Hallo Ilse,Wat een leuke site, kan er veel mee. Heb 2 katers van 4 jr. oud die een beetje te zwaar worden. Speel zelf ook te weinig met ze maar dit geeft mij inspiratie. Het bellen blazen vonden ze al geweldig. Bedankt voor de tips. Groetjes

Ilse
Door

Ilse

op 24 Aug 2016

Dankjewel Truus!

Linda
Door

Linda

op 16 Sep 2016

Groot succes voor mees😊

Ilse
Door

Ilse

op 16 Sep 2016

Wat fijn!

Reactie plaatsen

Gratis Ebook: 25 Kattenspelletjes

Speelt je kat niet? Verveelt hij zich? Of mag er wel een onsje vanaf? Met dit ebook ontvang je inspiratie om je kat lekker te laten spelen!
50%
Je bent er bijna!
Waar mag het boek heen gestuurd?
Download gratis ebook