Wil jij ook een kat die zich niet verveelt?
Direct Toegang
X
Wil jij ook een kat die zich niet verveelt?
50% Complete

Page content

Flying Frenzy Review + Winactie!!

article content

Flying Frenzy Review + Winactie!!

De Flying Frenzy is hét kattenspeeltje op dit moment dat fantastisch moet zijn voor het welzijn van je kat. Dergelijke producten heb ik natuurlijk altijd wel oren naar, dus ik bestelde er eentje op flyingfrenzy-winkel.nl en testte hem voor je uit!

Flying Frenzy: Wat belooft de fabrikant?

De Flying Frenzy is, volgens de fabrikant de beste speelhengel ter wereld. Omdat de speeltjes zijn gemaakt van echte veren en vachtjes wordt je kat op alle fronten (geur, geluid en zicht) gestimuleerd. Overigens worden voor de speeltjes van de Flying Frenzy geen dieren speciaal gefokt en/of gedood; de veren zijn bijvoorbeeld gewoon gevonden in de natuur.

Flying Frenzy: Wat zit er in de verpakking?

Laat ik maar beginnen bij de doos waar hij in verzonden is. Er zat namelijk een onwijs schattige sticker op met een persoonlijke noot:

flying-frenzy-doos

In de verzenddoos zaten de volgende producten:

flying-frenzy-inhoud
– Boekje met uitleg over spelen met de Flying Frenzy
– 50 cm lange hengel met een nog veel langere lijn (1m)
– Standaard vogel
– Bijbesteld: haasje
– Ook op de pakbon stond een vriendelijke handgeschreven krabbel

flying-frenzy-persoonlijk

Flying Frenzy: Wat kost hij eigenlijk?

De 50 cm hengel met de standaard vogel kost €8,95. Het haasje heb ik er bij besteld voor €6,50. De verzendkosten waren maar €3,50, wat ik een heel schappelijk bedrag vind!

Flying Frenzy: Wat vindt Muis?

Muis wordt er helemaal wild van! Zoals sommigen van jullie weten heeft Muis best wel een tijdje buiten geleefd en moest zij, op 10 jarige leeftijd noodgedwongen verhuizen naar een appartement (gelukkig met een groot afgezet balkon) op 3 hoog. Het gaat overigens heel goed met haar hoor!

Om haar gemis aan jagen enigszins te compenseren spelen wij erg veel met haar. Spelen met de standaard hengels vindt ze leuk, maar ik heb haar nog niet eerder zo los zien gaan als bij deze Flying Frenzy! Ze ruikt er aan, ze lebbert het ding helemaal af en blijft behoorlijk lang geïnteresseerd. Bij een normale hengel duurt het spelletje hooguit 5 minuten, maar met de Flying Frenzy zijn dat er minstens 10.

Bij het haasje zat trouwens een los belletje, maar dat heb ik er niet aan vast gemaakt. In het wild lopen bij mijn weten hazen ook niet met een belletje om hun nek. Overigens is Muis ook een beetje geneigd om met het speeltje te spelen zonder dat er een persoon aan de andere kant van de hengel staat. Een signaal dat je als positief kunt opvatten, maar ik vind het, in combinatie met de lange lijn niet zo’n goed idee. Ze zou er in haar enthousiasme in verstrikt kunnen raken. Goed opbergen dus!

Het haasje (het vogeltje niet) heeft een dubbele lus waar hij mee wordt bevestigd aan de hengel. Muis heeft het al eens gepresteerd om daar met haar pootje in te blijven hangen. Voor deze absolute paniekvogel is dat een klein minpuntje en nog een extra reden om haar niet alleen te laten met deze o zo aantrekkelijke speeltjes!

Er zitten trouwens wel speeltjes in het assortiment waar je je kat wél mee alleen mag laten: de zogenaamde reward-toys, bedoeld om je kat te belonen na het jagen op zijn prooi/hengel.

Flying Frenzy: Voor- en nadelen

+ Lange lijn van bijna 1 meter
+ Flexibele hengel die niet zomaar breekt bij wild spel
+ Speeltjes van échte dierlijke materialen en dus met echte geuren
+ Dierlijke materialen zijn alleen op diervriendelijke wijze verkregen
+ Wisselen van speeltjes aan de lijn mogelijk
+ Groot assortiment aan speeltjes
+ Stimuleert het jachtinstinct
+ Er zit een boekje bij met exacte uitleg hoe je het best met je kat kunt spelen

– Omdat de producten op diervriendelijke wijze worden geproduceerd ligt de prijs iets hoger dan een standaard hengel met een synthetisch speeltje
– Voor ietwat rommelige types: Je kunt de speeltjes beter niet rond laten slingeren
– Het haasje heeft een dubbele lus waar een pootje evt. achter kan blijven hangen: alleen samen spelen dus!

Flying Frenzy: Aanrader?

Absoluut!! Muis is er zo enthousiast mee dat ik bijna geneigd ben om gelijk allerlei speeltjes erbij te kopen. Het is zo onwijs leuk om je kat zo happy te zien! Ik vrees dat Muis geen verjaardag, maar een vermaanddag gaat krijgen.

flying-frenzy-muis

Muis is er blij mee. Zo blij dat ze zelfs aan het speeltje komt snuffelen terwijl ik het op de foto probeer te zetten.

Flying Frenzy Winactie!

Omdat ik behoorlijk enthousiast ben over de Flying Frenzy én de service van de webshop heb ik samen met flyingfrenzy-winkel.nl besloten om er één te verloten. Geef hieronder in een reactie aan waarom jouw kat (of die van iemand anders) wel een Flying Frenzy kan gebruiken. Uit de reacties kies ik met behulp van random.org een winnaar die op 1 maart 2016 bekend gemaakt zal worden!

Vergeet niet om, als je wilt winnen, een werkend e-mailadres in te vullen. Zodra de winnaar bekend is zal ik per mail contact opnemen met deze persoon voor het uitwisselen van de adresgegevens.

En de winnaar is..

Janneke! Gefeliciteerd! Ik stuur je straks persoonlijk even een berichtje voor je adresgegevens 🙂

E-book 25 KattenSpelletjes!
Helemaal GRATIS! Vul je naam en e-mailadres in om het E-book te ontvangen:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Ilse
Hoi! Ik ben Ilse. Dierendokter en schrijfster van de artikelen voor HowToCat. Mijn missie is dan ook het kattenleven ietsje gemakkelijker maken door jou te helpen met het maken van de juiste keuzes voor je kat. Naast mijn passie voor de diergeneeskunde -in het bijzonder de kattengeneeskunde- heb ik een speciale interesse in het gedrag van katten. Waarom doen ze nou wat ze doen? En hoe kunnen wij daar het beste op inspelen als dierendokters en poezenbaasjes? Al die kennis deel ik graag met je!

Comment Section

29 reacties op “Flying Frenzy Review + Winactie!!


Door A.fransen op 15 februari 2016

Wauw, bij het lezen van jouw review word ik dolenthousiast en mijn kater van 13,5 jaar, meneer van der Lubbe, vast ook. Eigenlijk zou hij dubbel plezier hebben van dit cadeautje omdat hij namelijk elke doos die binnenkomt grondig inspecteert en uitprobeert als speel/slaap/luierplek. De lichaamsbeweging met deze ” flying frenzy” is ook niet weg op deze leeftijd 😉


Door angela mariany op 15 februari 2016

jaaaa voor mijn 4 Musketiers,
en zekers voor onze Ollie dan wordt het geen Bollie 😉


Door Janneke op 15 februari 2016

Onze twee lieve katjes zijn heel verschillend, de een speelt graag en de ander heeft er wat moeite mee al proberen we het veel. Na het lezen van jouw blog hebben we al veel tips in gebruik genomen waardoor onze katjes het beter hebben dan eerst. Dit speeltje klinkt als iets wat voor beiden leuk is! Saar leert er misschien beter door spelen en valt nog verder af en Kikker zou weer een nieuwe uitdaging hebben wat voor haar altijd welkom is!


Door Christina van den Bos op 15 februari 2016

ik zou graag de Flying Frenzy Winnen voor Puk en Max (de katertjes van mijn ouders) omdat ze gek zijn op jachtspelletjes. en ook op afwisselende prooien


Door Samantha op 15 februari 2016

Leuke review waar ik me helemal bij aansluit! Onze birmanen Milow en Diesel worden helemaal wild van de Flying Frenzy en zodra ze hem horen springen ze op. De kattdn van mijn moeder zijn al wat meer op leeftijd (7 & 8) en zijn lastig te prikkelen met kattenspeeltjes. Daarom besloot ik laatst de Flying Frenzy eens mee te nemen. Zoals verwacht konden beide katten de verleiding niet weerstaan en speelden ze ermee alsof het kittens waren!!
Bij mijn volgende bestelling (een extra speeltje) moet ik van mijn moeder een hengel voor hun meebestellen, maar er 1 winnen zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn! ?


Door Romana Witte op 15 februari 2016

Zou een geweldig cadeautje zijn voor de poezels van me zus.
Dan blijft mijn hengel heel 😉


Door Bauwens Laurianne op 15 februari 2016

Mijn bengaal Balou is er helemaal verzot op! Zo zot dat hij ook als een gek te keer gaat en zo slijten zijn speeltjes wel sneller dan normaal, daarom kan Balou er wel nog 1 gebruiken!


Door Tasja op 15 februari 2016

Wij willen speulen!
Witte en Olaf


Door Annemiek op 15 februari 2016

Oh, maar die willen Noppes en Nada ook graag eens proberen! Je verhaal heeft hen enthousiast gemaakt.


Door Nathalie Schenk op 16 februari 2016

Na het lezen van je review ben ik helemaal enthousiast en ik weet zeker dat mijn speelgrage katten dat ook zullen zijn..
Die zijn altijd al fan van speelhengels en ik denk dat ze met deze helemaal los zullen gaan..
Ik ga duimen dus!


Door Anita H. op 17 februari 2016

Zeker weten dat de poezen van een goede vriendin hier heel blij mee zouden zijn. Ik doe dus heel graag mee.


Door Sylvia op 17 februari 2016

Dit lijkt me een heel erg leuk speeltje voor Mauws en Mimi. Ze zijn gek op speeltjes en ben erg benieuwd hoe het speelgoed van de Flyingfrenzy winkel hun bevalt. Ik doe graag mee voor ze. xx Sylvia


Door Willemijn op 18 februari 2016

Wat een leuke review over de Flying Frenzy! Onze kater Mattie is nu 6 jaar en dol op nieuwe kattenspeeltjes. We doen graag mee met de loting 🙂


Door Terry op 19 februari 2016

Gisteren tijdens een presentatie van Felinova helemaal overtuigd van de Flying Frenzy. Onze van-een-camping-geredde, zonder-vleugels-toch-door-het-huis-vliegende poes io is nu al dol op hengels (en onze kinderen trouwens ook).


Door Leida Timmer en Warrel en Roetsj op 20 februari 2016

Heb een maand geleden bijna dezelfde set als Muis heeft gekocht. Vooral van het haasje (hier ook zonder bel) worden Warrel en Roetsj helemaal wild. Het materiaal is allemaal heel degelijk, i.t.t. de verenhengel die ik bij zoo plus kocht.Een vriendin van me heeft twee ragdolls die niet echt willen spelen. Ik ben er van overtuigd dat ze wil loskomen met Flying Frenzy. Dus doe ik voor haar mee aan de verloting


Door Annet Schneider op 21 februari 2016

Ben benieuwd of onze zeer speelse Tommy van nog geen jaar dit speeltje wel heel laat…. hij sloopt al die hengels namelijk! Maar we willen het toch erg graag uittesten want deze ziet er degelijk en stevig uit. Dus…. om de stevigheid uit te laten testen moet je echt bij ons zijn!


Door Saskia op 23 februari 2016

Ook mijn twee katten willen heel graag een nieuwe hengel winnen!


Door Daphne en Bees op 24 februari 2016

Mijn lieve Bees is wispelturig als wat! Hij blijft nooit lang geïnteresseerd in speeltjes, behalve wanneer iets eigenlijk geen speeltje is natuurlijk ;)) Ik ben benieuwd of deze hengel hem wel blijft boeien en zou er dus graag één in huis hebben!


Door Danielle Rodrigues op 24 februari 2016

Zou ik mijn ouwe kat van 21 jaar nog aan het spelen krijgen ? Ben heel benieuwd hoor. Naar de hengel


Door Melissa van Duijvendijk op 24 februari 2016

Yuna, van inmiddels anderhalf jaar oud, heb ik gered van een boerderij waar ze 4 á 5 maanden heeft moeten leven tussen agressieve waakhonden en ‘groot’ geworden is van rauwe koeienmelk en het jagen op muisjes..
Hierdoor heeft ze een enorm jachtinstinkt gekregen..
In de zomer geef ik haar regelmatig diepvries kuikens om dit jachtinstinkt te belonen.. Maar nu in de winter met al die troep buiten, vind ik dat niet zo’n goed idee!
Dit zou een enorm leuk idee zijn om ook in de winter haar jagen te blijven belonen!


Door Yvonne op 24 februari 2016

Wat mooi geschreven. Mijn katjes van +/- 7 mnd zullen hier helemaal gek van van worden. Ben allerlei speeltje aan het uitproberen en die met ‘veertjes’ zijn populair. Foxy en Lady houden zich aanbevolen.


Door Danielle op 24 februari 2016

Mijn katjes vinden spelen met het verenstokje leuk, maar ik denk dat ze de Flying Frenzy fantastisch gaan vinden als ik jouw verhaal zo lees.


Door nadine soenen op 24 februari 2016

Zou dit speeltje wel willen winnen voor mijn katje,8j is nu,maar heeft serieus overgewicht.Ja wij wonen op een appartement,waar ze een groot terras heeft om buiten te lopen,echter,die lichaamsbeweging is niet genoeg,zéker in de winter niet,dan wil Mevrouwtje niet graag buiten.Tweede reden:als ik ergens een pluim van een duif vind,dan merk ik dat ze dat super vindt en ermee speelt als een zotteke,echter,na een tijdje is die natuurlijke geur waarschijnlijk verdwenen,en:ik woon in een stad,dus verse pluimen vinden is niet zo evident…


Door Mariëlle op 24 februari 2016

Joep en Timo willen heel graag winnen omdat ze elke goedkope hengel inmiddels al versleten hebben een inmiddels maar achter elkaars staat aan vangen!


Door Ingrid op 24 februari 2016

Ik zou graag mee doen omdat ik, doordat ik bij een drukke weg woon ik mijn Purk niet buiten durf te laten, ik haar met dit speeltje toch kan uitdagen en haar jachtinstinct kan stimuleren.


Door floor bubeck op 25 februari 2016

Ik vang asielkittens op. Mijn speeltjes gaan best vaak kapot. Zo te zien gaat deze voor altijd mee 🙂 Zo kunnen er heel veel kittens plezier aan beleven!


Door Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn op 26 februari 2016

Onze stichting heet Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn. Wij steunen mensen verkerend in minima situatie die een huisdier hebben. Wij steunen bij acute medische behandeling van een huisdier. Veelal levensbedreigende situaties. Voor de operatie heeft de eigenaar geen geld. Het niet kunnen betalen van hulp bij een huisdier is vaak een emotioneel gebeuren. Zo hebben wij recent een client gehad met een kater die ernstige blaasproblemen had. Acuut naar de dierenarts en spoelen van de blaas, infuus en medicatie. De bewindvoerder kon geen besluit nemen wat te doen t.a.v. de medische steun voor de kater. Dan kan een dierenarts niet veel. Dus vooralsnog bleef de kater aan het infuus en spoelen maar. Het bedrag liep dus dagelijks op. De eigenaresse wat teneinde raad. Met onze steun -wij betaalden de operatie- en overleg met de bewindvoerder – zij bespreken met de dierenarts een regeling voor de opgebouwde kosten- is een goed resultaat bereikt. De kater is direct geopereerd en is recent mee naar huis. De eigenares is zo blij dat hij weer thuis is, dus vinden wij dat hij na lange periode bij de dierenarts, nu thuis een leuk speeltje verdient. Gelukkig is alles goed. Dank aan de dierenarts die zoveel geduld heeft getoond. Wij wensen kater Freddy en het baasje een fijne toekomst.


Door Janneke op 1 maart 2016

Dankjewel!!! We zijn hier nu al een feestje aan het vieren in afwachting van de flying frenzy en zullen nog laten weten hoe hij Kikker en Saar bevalt!


Door Ilse op 1 maart 2016

Ik ben beniewd Janneke! Ik hoop dat zij er net zoveel plezier van gaan hebben als Muis 🙂

Plaats een reactie


*