arrow_drop_up arrow_drop_down
15 februari 2016 
in Spelen

Flying Frenzy Review + Winactie!!

De Flying Frenzy is hét kattenspeeltje op dit moment dat fantastisch moet zijn voor het welzijn van je kat. Dergelijke producten heb ik natuurlijk altijd wel oren naar, dus ik bestelde er eentje op flyingfrenzy-winkel.nl en testte hem voor je uit!

Flying Frenzy: Wat belooft de fabrikant?

De Flying Frenzy is, volgens de fabrikant de beste speelhengel ter wereld. Omdat de speeltjes zijn gemaakt van echte veren en vachtjes wordt je kat op alle fronten (geur, geluid en zicht) gestimuleerd. Overigens worden voor de speeltjes van de Flying Frenzy geen dieren speciaal gefokt en/of gedood; de veren zijn bijvoorbeeld gewoon gevonden in de natuur.

Flying Frenzy: Wat zit er in de verpakking?

Laat ik maar beginnen bij de doos waar hij in verzonden is. Er zat namelijk een onwijs schattige sticker op met een persoonlijke noot:

flying-frenzy-doos

In de verzenddoos zaten de volgende producten:

flying-frenzy-inhoud
– Boekje met uitleg over spelen met de Flying Frenzy
– 50 cm lange hengel met een nog veel langere lijn (1m)
– Standaard vogel
– Bijbesteld: haasje
– Ook op de pakbon stond een vriendelijke handgeschreven krabbel

flying-frenzy-persoonlijk

Flying Frenzy: Wat kost hij eigenlijk?

De 50 cm hengel met de standaard vogel kost €8,95. Het haasje heb ik er bij besteld voor €6,50. De verzendkosten waren maar €3,50, wat ik een heel schappelijk bedrag vind!

Flying Frenzy: Wat vindt Muis?

Muis wordt er helemaal wild van! Zoals sommigen van jullie weten heeft Muis best wel een tijdje buiten geleefd en moest zij, op 10 jarige leeftijd noodgedwongen verhuizen naar een appartement (gelukkig met een groot afgezet balkon) op 3 hoog. Het gaat overigens heel goed met haar hoor!

Om haar gemis aan jagen enigszins te compenseren spelen wij erg veel met haar. Spelen met de standaard hengels vindt ze leuk, maar ik heb haar nog niet eerder zo los zien gaan als bij deze Flying Frenzy! Ze ruikt er aan, ze lebbert het ding helemaal af en blijft behoorlijk lang geïnteresseerd. Bij een normale hengel duurt het spelletje hooguit 5 minuten, maar met de Flying Frenzy zijn dat er minstens 10.

Bij het haasje zat trouwens een los belletje, maar dat heb ik er niet aan vast gemaakt. In het wild lopen bij mijn weten hazen ook niet met een belletje om hun nek. Overigens is Muis ook een beetje geneigd om met het speeltje te spelen zonder dat er een persoon aan de andere kant van de hengel staat. Een signaal dat je als positief kunt opvatten, maar ik vind het, in combinatie met de lange lijn niet zo’n goed idee. Ze zou er in haar enthousiasme in verstrikt kunnen raken. Goed opbergen dus!

Het haasje (het vogeltje niet) heeft een dubbele lus waar hij mee wordt bevestigd aan de hengel. Muis heeft het al eens gepresteerd om daar met haar pootje in te blijven hangen. Voor deze absolute paniekvogel is dat een klein minpuntje en nog een extra reden om haar niet alleen te laten met deze o zo aantrekkelijke speeltjes!

Er zitten trouwens wel speeltjes in het assortiment waar je je kat wél mee alleen mag laten: de zogenaamde reward-toys, bedoeld om je kat te belonen na het jagen op zijn prooi/hengel.

Flying Frenzy: Voor- en nadelen

+ Lange lijn van bijna 1 meter
+ Flexibele hengel die niet zomaar breekt bij wild spel
+ Speeltjes van échte dierlijke materialen en dus met echte geuren
+ Dierlijke materialen zijn alleen op diervriendelijke wijze verkregen
+ Wisselen van speeltjes aan de lijn mogelijk
+ Groot assortiment aan speeltjes
+ Stimuleert het jachtinstinct
+ Er zit een boekje bij met exacte uitleg hoe je het best met je kat kunt spelen

– Omdat de producten op diervriendelijke wijze worden geproduceerd ligt de prijs iets hoger dan een standaard hengel met een synthetisch speeltje
– Voor ietwat rommelige types: Je kunt de speeltjes beter niet rond laten slingeren
– Het haasje heeft een dubbele lus waar een pootje evt. achter kan blijven hangen: alleen samen spelen dus!

Flying Frenzy: Aanrader?

Absoluut!! Muis is er zo enthousiast mee dat ik bijna geneigd ben om gelijk allerlei speeltjes erbij te kopen. Het is zo onwijs leuk om je kat zo happy te zien! Ik vrees dat Muis geen verjaardag, maar een vermaanddag gaat krijgen.

flying-frenzy-muis

Muis is er blij mee. Zo blij dat ze zelfs aan het speeltje komt snuffelen terwijl ik het op de foto probeer te zetten.

Flying Frenzy Winactie!

Omdat ik behoorlijk enthousiast ben over de Flying Frenzy én de service van de webshop heb ik samen met flyingfrenzy-winkel.nl besloten om er één te verloten. Geef hieronder in een reactie aan waarom jouw kat (of die van iemand anders) wel een Flying Frenzy kan gebruiken. Uit de reacties kies ik met behulp van random.org een winnaar die op 1 maart 2016 bekend gemaakt zal worden!

Vergeet niet om, als je wilt winnen, een werkend e-mailadres in te vullen. Zodra de winnaar bekend is zal ik per mail contact opnemen met deze persoon voor het uitwisselen van de adresgegevens.

En de winnaar is..

Janneke! Gefeliciteerd! Ik stuur je straks persoonlijk even een berichtje voor je adresgegevens 🙂

Over de schrijver
A.fransen
Door

A.fransen

op 15 February 2016

Wauw, bij het lezen van jouw review word ik dolenthousiast en mijn kater van 13,5 jaar, meneer van der Lubbe, vast ook. Eigenlijk zou hij dubbel plezier hebben van dit cadeautje omdat hij namelijk elke doos die binnenkomt grondig inspecteert en uitprobeert als speel/slaap/luierplek. De lichaamsbeweging met deze " flying frenzy" is ook niet weg op deze leeftijd ;-)

angela mariany
Door

angela mariany

op 15 February 2016

jaaaa voor mijn 4 Musketiers, en zekers voor onze Ollie dan wordt het geen Bollie ;-)

Janneke
Door

Janneke

op 15 February 2016

Onze twee lieve katjes zijn heel verschillend, de een speelt graag en de ander heeft er wat moeite mee al proberen we het veel. Na het lezen van jouw blog hebben we al veel tips in gebruik genomen waardoor onze katjes het beter hebben dan eerst. Dit speeltje klinkt als iets wat voor beiden leuk is! Saar leert er misschien beter door spelen en valt nog verder af en Kikker zou weer een nieuwe uitdaging hebben wat voor haar altijd welkom is!

Christina van den Bos
Door

Christina van den Bos

op 15 February 2016

ik zou graag de Flying Frenzy Winnen voor Puk en Max (de katertjes van mijn ouders) omdat ze gek zijn op jachtspelletjes. en ook op afwisselende prooien

Samantha
Door

Samantha

op 15 February 2016

Leuke review waar ik me helemal bij aansluit! Onze birmanen Milow en Diesel worden helemaal wild van de Flying Frenzy en zodra ze hem horen springen ze op. De kattdn van mijn moeder zijn al wat meer op leeftijd (7 & 8) en zijn lastig te prikkelen met kattenspeeltjes. Daarom besloot ik laatst de Flying Frenzy eens mee te nemen. Zoals verwacht konden beide katten de verleiding niet weerstaan en speelden ze ermee alsof het kittens waren!! Bij mijn volgende bestelling (een extra speeltje) moet ik van mijn moeder een hengel voor hun meebestellen, maar er 1 winnen zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn! ?

Romana Witte
Door

Romana Witte

op 15 February 2016

Zou een geweldig cadeautje zijn voor de poezels van me zus. Dan blijft mijn hengel heel ;-)

Bauwens Laurianne
Door

Bauwens Laurianne

op 15 February 2016

Mijn bengaal Balou is er helemaal verzot op! Zo zot dat hij ook als een gek te keer gaat en zo slijten zijn speeltjes wel sneller dan normaal, daarom kan Balou er wel nog 1 gebruiken!

Tasja
Door

Tasja

op 15 February 2016

Wij willen speulen! Witte en Olaf

Annemiek
Door

Annemiek

op 15 February 2016

Oh, maar die willen Noppes en Nada ook graag eens proberen! Je verhaal heeft hen enthousiast gemaakt.

Nathalie Schenk
Door

Nathalie Schenk

op 16 February 2016

Na het lezen van je review ben ik helemaal enthousiast en ik weet zeker dat mijn speelgrage katten dat ook zullen zijn.. Die zijn altijd al fan van speelhengels en ik denk dat ze met deze helemaal los zullen gaan.. Ik ga duimen dus!

Anita H.
Door

Anita H.

op 17 February 2016

Zeker weten dat de poezen van een goede vriendin hier heel blij mee zouden zijn. Ik doe dus heel graag mee.

Sylvia
Door

Sylvia

op 17 February 2016

Dit lijkt me een heel erg leuk speeltje voor Mauws en Mimi. Ze zijn gek op speeltjes en ben erg benieuwd hoe het speelgoed van de Flyingfrenzy winkel hun bevalt. Ik doe graag mee voor ze. xx Sylvia

Willemijn
Door

Willemijn

op 18 February 2016

Wat een leuke review over de Flying Frenzy! Onze kater Mattie is nu 6 jaar en dol op nieuwe kattenspeeltjes. We doen graag mee met de loting :)

Terry
Door

Terry

op 19 February 2016

Gisteren tijdens een presentatie van Felinova helemaal overtuigd van de Flying Frenzy. Onze van-een-camping-geredde, zonder-vleugels-toch-door-het-huis-vliegende poes io is nu al dol op hengels (en onze kinderen trouwens ook).

Leida Timmer en Warrel en Roetsj
Door

Leida Timmer en Warrel en Roetsj

op 20 February 2016

Heb een maand geleden bijna dezelfde set als Muis heeft gekocht. Vooral van het haasje (hier ook zonder bel) worden Warrel en Roetsj helemaal wild. Het materiaal is allemaal heel degelijk, i.t.t. de verenhengel die ik bij zoo plus kocht.Een vriendin van me heeft twee ragdolls die niet echt willen spelen. Ik ben er van overtuigd dat ze wil loskomen met Flying Frenzy. Dus doe ik voor haar mee aan de verloting

Annet Schneider
Door

Annet Schneider

op 21 February 2016

Ben benieuwd of onze zeer speelse Tommy van nog geen jaar dit speeltje wel heel laat.... hij sloopt al die hengels namelijk! Maar we willen het toch erg graag uittesten want deze ziet er degelijk en stevig uit. Dus.... om de stevigheid uit te laten testen moet je echt bij ons zijn!

Saskia
Door

Saskia

op 23 February 2016

Ook mijn twee katten willen heel graag een nieuwe hengel winnen!

Daphne en Bees
Door

Daphne en Bees

op 24 February 2016

Mijn lieve Bees is wispelturig als wat! Hij blijft nooit lang geïnteresseerd in speeltjes, behalve wanneer iets eigenlijk geen speeltje is natuurlijk ;)) Ik ben benieuwd of deze hengel hem wel blijft boeien en zou er dus graag één in huis hebben!

Danielle Rodrigues
Door

Danielle Rodrigues

op 24 February 2016

Zou ik mijn ouwe kat van 21 jaar nog aan het spelen krijgen ? Ben heel benieuwd hoor. Naar de hengel

Melissa van Duijvendijk
Door

Melissa van Duijvendijk

op 24 February 2016

Yuna, van inmiddels anderhalf jaar oud, heb ik gered van een boerderij waar ze 4 á 5 maanden heeft moeten leven tussen agressieve waakhonden en 'groot' geworden is van rauwe koeienmelk en het jagen op muisjes.. Hierdoor heeft ze een enorm jachtinstinkt gekregen.. In de zomer geef ik haar regelmatig diepvries kuikens om dit jachtinstinkt te belonen.. Maar nu in de winter met al die troep buiten, vind ik dat niet zo'n goed idee! Dit zou een enorm leuk idee zijn om ook in de winter haar jagen te blijven belonen!

Yvonne
Door

Yvonne

op 24 February 2016

Wat mooi geschreven. Mijn katjes van +/- 7 mnd zullen hier helemaal gek van van worden. Ben allerlei speeltje aan het uitproberen en die met 'veertjes' zijn populair. Foxy en Lady houden zich aanbevolen.

Danielle
Door

Danielle

op 24 February 2016

Mijn katjes vinden spelen met het verenstokje leuk, maar ik denk dat ze de Flying Frenzy fantastisch gaan vinden als ik jouw verhaal zo lees.

nadine soenen
Door

nadine soenen

op 24 February 2016

Zou dit speeltje wel willen winnen voor mijn katje,8j is nu,maar heeft serieus overgewicht.Ja wij wonen op een appartement,waar ze een groot terras heeft om buiten te lopen,echter,die lichaamsbeweging is niet genoeg,zéker in de winter niet,dan wil Mevrouwtje niet graag buiten.Tweede reden:als ik ergens een pluim van een duif vind,dan merk ik dat ze dat super vindt en ermee speelt als een zotteke,echter,na een tijdje is die natuurlijke geur waarschijnlijk verdwenen,en:ik woon in een stad,dus verse pluimen vinden is niet zo evident...

Mariëlle
Door

Mariëlle

op 24 February 2016

Joep en Timo willen heel graag winnen omdat ze elke goedkope hengel inmiddels al versleten hebben een inmiddels maar achter elkaars staat aan vangen!

Ingrid
Door

Ingrid

op 24 February 2016

Ik zou graag mee doen omdat ik, doordat ik bij een drukke weg woon ik mijn Purk niet buiten durf te laten, ik haar met dit speeltje toch kan uitdagen en haar jachtinstinct kan stimuleren.

floor bubeck
Door

floor bubeck

op 25 February 2016

Ik vang asielkittens op. Mijn speeltjes gaan best vaak kapot. Zo te zien gaat deze voor altijd mee :) Zo kunnen er heel veel kittens plezier aan beleven!

Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn
Door

Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn

op 26 February 2016

Onze stichting heet Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn. Wij steunen mensen verkerend in minima situatie die een huisdier hebben. Wij steunen bij acute medische behandeling van een huisdier. Veelal levensbedreigende situaties. Voor de operatie heeft de eigenaar geen geld. Het niet kunnen betalen van hulp bij een huisdier is vaak een emotioneel gebeuren. Zo hebben wij recent een client gehad met een kater die ernstige blaasproblemen had. Acuut naar de dierenarts en spoelen van de blaas, infuus en medicatie. De bewindvoerder kon geen besluit nemen wat te doen t.a.v. de medische steun voor de kater. Dan kan een dierenarts niet veel. Dus vooralsnog bleef de kater aan het infuus en spoelen maar. Het bedrag liep dus dagelijks op. De eigenaresse wat teneinde raad. Met onze steun -wij betaalden de operatie- en overleg met de bewindvoerder - zij bespreken met de dierenarts een regeling voor de opgebouwde kosten- is een goed resultaat bereikt. De kater is direct geopereerd en is recent mee naar huis. De eigenares is zo blij dat hij weer thuis is, dus vinden wij dat hij na lange periode bij de dierenarts, nu thuis een leuk speeltje verdient. Gelukkig is alles goed. Dank aan de dierenarts die zoveel geduld heeft getoond. Wij wensen kater Freddy en het baasje een fijne toekomst.

Janneke
Door

Janneke

op 1 March 2016

Dankjewel!!! We zijn hier nu al een feestje aan het vieren in afwachting van de flying frenzy en zullen nog laten weten hoe hij Kikker en Saar bevalt!

Ilse
Door

Ilse

op 1 March 2016

Ik ben beniewd Janneke! Ik hoop dat zij er net zoveel plezier van gaan hebben als Muis :-)

Reactie plaatsen

Gratis Ebook: 25 Kattenspelletjes

Speelt je kat niet? Verveelt hij zich? Of mag er wel een onsje vanaf? Met dit ebook ontvang je inspiratie om je kat lekker te laten spelen!
50%
Je bent er bijna!
Waar mag het boek heen gestuurd?
Download gratis ebook

Meer artikelen over kattengedrag?

Wij gebruiken cookies