Review: de Cat's Meow
08 december 2015 
in Spelen
2 min. leestijd

Review: de Cat's Meow

De Cat’s Meow; hét hippe speelgoed voor katten. Althans, dat was mijn gedachte toen ik de vele filmpjes op mijn facebook-tijdlijn van het ding voorbij zag komen. Hoe werkt het ding en wat vindt mijn tijger er eigenlijk van? Ik deel mijn ervaring graag met je in dit artikel!

Wat belooft de fabrikant?

The Cat’s Meow is een gemotoriseerd speeltje dat geschikt zou zijn voor katten van alle leeftijden. Het apparaat werkt tegen krabbelen (aan meubels denk ik?). Je kat kan deze unit niet weerstaan, althans, als ik de verpakking moet geloven. Het apparaat kent drie snelheidsstanden.

cats-meow

Wat vind je in de verpakking?

  • Een grote ronde doek met een gat erin
  • Het motortje + kapje
  • De muizenstaart
  • Handleiding

cats-meow-inhoud

Mijn Cat’s Meow ervaring

Muis is mijn heldin op sokken. Ze schrikt vrij gemakkelijk van harde geluiden of te snelle of onverwachte bewegingen. Het eerste moment dat het apparaatje aangezet werd stoof ze dan ook eerst naar de andere kant van de kamer, om van daaruit het ‘boze monster’ te observeren.

Ik heb het apparaatje maar even aan laten staan omdat ze het op die afstand wel degelijk een interessant ding leek te vinden. In de tussentijd heb ik haar beloond met wat snoepjes, zo leert ze namelijk direct dat een gek apparaat midden in de kamer ook “iets leuks of lekkers” kan betekenen.

Deze stap heb ik een aantal keer herhaald en inmiddels komt ze al wel zonder angst naar het gekke gele ding kijken, maar echt spelen..nah..nee. Hij is eigenlijk interessanter wanneer hij net uit is; het moment dat ze (heel soms) een voorzichtige poging waagt om de muizenstaart er van langs te geven.

Of ze er minder van gaat krabbelen weet ik niet, want daarvoor gebruikte ze al de daartoe bestemde krabpalen en plankjes. Ik kan me voorstellen dat katten die meer bezig gehouden worden minder de neiging hebben om overal aan te krabbelen. Tegelijkertijd zijn er veel meer factoren van invloed op het krabgedrag van je kat. Ik verwacht eerlijk gezegd geen wonderen van dit apparaatje in dat opzicht.

In het filmpje hieronder zie je de reactie van Muis. Ze weet volgens mij niet zo goed wat ze met het ding aanmoet..

Alle voor- en nadelen op een rijtje

+ Na 30 min gaat hij vanzelf uit

+ Verschillende snelheidsstanden

+ Als je een keer geen tijd hebt om te spelen kun je je beestje hier even mee bezig houden

– Er zitten geen batterijen bij

– De beweging gaat (bijna) zonder tussenstops door

– De beweging gaat iets te snel

Cat’s Meow: Aanrader?

Niet voor Muis. Voor de kat die niet te bang is aangelegd zou het best een leuk speeltje kunnen zijn, al ben ik niet echt voorstander van het alleen maar ‘geautomatiseerd’ spelen. Je kat verdient regelmatig je onverdeelde aandacht en daarom zou ik aanraden om dit niet als énige speelobject te gebruiken.

Daarnaast beweegt het apparaat niet helemaal natuurlijk. In het wild blijft een prooi af en toe stil zitten om dan weer weg te rennen. Dit apparaatje kent wel pauzes, maar die zijn kort. Sommige katten vinden dat niet zo’n punt, maar Muis vindt het maar gek dat die prooi zich geen moment even rustig houdt.

Wat zijn jouw ervaringen met de Cat’s Meow?

Over de schrijver
Danielle
Door

Danielle

op 09 Dec 2015

Hier is het een succes!!!

Ilse
Door

Ilse

op 29 Dec 2015

:-)

leentje adriaensen
Door

leentje adriaensen

op 12 Dec 2015

ik zal u zeggen wat ik er van vind . na 10 was het ding dat voor muis moet verder gaan een duizend klein stukjes er is niets van over. kost veel geld om maar 10 min mee te spelen en dan al kapot te bijten dikke rommel dus. ben er echt niet zo blij mee.

Ilse
Door

Ilse

op 29 Dec 2015

Hè wat zonde! Kan me goed voorstellen dat je er niet blij mee bent!

heike wientgens
Door

heike wientgens

op 23 Dec 2015

Die van mij draaide ondanks ieuwe batterijen alleen op stand een. Ba een paar dagen waren batterijen op. Drue nieuwe i gedaan en na 3 seconden houdt dat ding op. Goedkoop ? Nee

Ilse
Door

Ilse

op 29 Dec 2015

Dat zou niet moeten kunnen lijkt me! Voor dat geld zou ik hem terugbrengen..

Aniron
Door

Aniron

op 28 Dec 2015

Hij gaat niet uit! Hoe voorzichtig of hard ik het knopje ook indruk hij gaat naar de volgende stand maar niet uit tenzij ik de batterijen er uit haal. Maar mijn lady of the house vind het wel leuk!

Ilse
Door

Ilse

op 29 Dec 2015

Hmm ook al niet echt handig! Het begint er meer en meer op te lijken dat die dingen vaak wel wat mankeren als ik het zo lees..zonde!

M.v.Bommel
Door

M.v.Bommel

op 30 Dec 2015

Heb bij verschillende blokker winkels in Breda een cats meow gekocht steeds deden ze het niet en iedere keer terug gebracht. Toen bij de marskramer een gekocht kregen het batterij vakje niet open weer terug gegaan daar hebben met 3 man geprobeerd bij 3 verschillende speeltjes die open te krijgen geen van alle kregen ze het schroefje in beweging. Toen maar mijn geld terug gevraagd. Wie kan mijn het adres van de fabrikant geven om daar eens contact mee op te nemen want dit vind ik geen goede reclame hier van.

Ilse
Door

Ilse

op 30 Dec 2015

Dat kan ik me heel goed voorstellen! Ik heb even voor je gespeurd op het internet. De fabrikant is JML Benelux B.V. Als je een brief aan de klantenservice wilt sturen kan dat naar het volgende adres: JML Benelux B.V. t.a.v. Klantenservice JMLshop.com Postbus 1906 4801 BX Breda Heel veel succes! Hoop dat ze met een passende oplossing komen!

Luc
Door

Luc

op 10 Jan 2016

hier is het ook een tof speeltje voor Snowy, maar eenmaal het rode staartje beet.... knabbelt ze erop en kort het in uiteraard.... Zou dus tof zijn dat je de muizestaartjes apart zou kunnen bestellen....

Anita
Door

Anita

op 26 Jan 2016

Mijn 2 volwassen dochters en ik hebben elkaar er een met kerst cadeau gedaan. Wat de interesse in het ding duidelijk verbeterde, was een kort lintje dat ik aan het rode staartje heb geplakt. Dat staartje kwam bij de mijne nl bijna niet onder de doek uit. Nadat 1 v mijn twee katten, een bejaarde kater, er een paar keer enthousiast mee heeft gespeeld, doet hij het nu nauwelijks meer. Ook niet met nieuwe batterijen. Hij beweegt nog maar over een klein deel vd cirkel. En ook bij mijn beide dochters werkt hij niet meer goed. Helaas, ondanks een goed idee, is deze uitvoering zijn geld niet waard!

mirjam
Door

mirjam

op 29 Jan 2016

Een top speeltje voor onze katten. Ze genieten er echt van. Jammer alleen dat de staartjes niet los te koop zijn. Deze wordt namelijk steeds korter doordat ze erop bijten. Maar het is een echte aanrader

arma
Door

arma

op 28 Dec 2016

Gekregen van de dochter van mijn overbuurvrouw. Haar oude kat speelde er niet mee. Hier dus een enorm succes. 'S morgens zitten ze te wachten of hij aan mag. Poten eronder, erop gaan liggen. Om de beurt de boel tegenhouden en weer loslaten. Laat hem ongeveer 5 minuten aan staan. Spelen met losse muizen en touwtjes eronder verder. Ik speel regelmatig met ze en dit is echt een aanwinst er bij. De onregelmatigheid van het draaien is prima.

Reactie plaatsen

Gratis Ebook: 25 Kattenspelletjes

Speelt je kat niet? Verveelt hij zich? Of mag er wel een onsje vanaf? Met dit ebook ontvang je inspiratie om je kat lekker te laten spelen!
50%
Je bent er bijna!
Waar mag het boek heen gestuurd?
Download gratis ebook